Onderhoud

Over het onderhoud en de houdbaarheid van houten grafmonumenten bestaat veel onduidelijkheid.

Eigenlijk is het heel eenvoudig. De houthandel geeft bij teakhout een levensduur aan tot meer dan 25 jaar. Bij Accoya® hout is dat zelfs tot 40 jaar! Het onderhoud gaat dus alleen om het uiterlijk. Wij adviseren om het hout onbehandeld te laten. Het hout zal dan in de loop van de tijd lichtgrijs worden. Als het hout af en toe wordt schoongemaakt en licht wordt opgeschuurd (dat kan al met een schuursponsje) dan wordt het mooi egaal grijs. Hoe vaker dit wordt gedaan hoe mooier het resultaat.

Wij hebben in het verleden diverse monumenten in de olie gezet. Er staan ook veel voorbeelden op de website. Echter de laatste jaren heeft het toch te veel klachten opgeleverd. Wij zijn helemaal gestopt met het behandelen van het hout. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

De klant is altijd zélf verantwoordelijk voor het onderhoud!

Graag adviseren en begeleiden wij u bij het onderhoud. Indien gewenst kunnen we samen de eerste onderhoudsbeurt(en) doen.

Hieronder staan foto’s van een monument dat 7 jaar geleden is geplaatst. Het is in de loop der jaren prachtig zilvergrijs geworden.